28 Nisan 2014 Pazartesi

Mega Holdings 'de Başarılı Olmak İçin Beş Altın Kural

Bu yazımda siz değerli Networker’lere, Network Marketing’de ki en önde gelen kurallardan beş tanesini anlatacağım. Kuralları sıralayacak olursak:
-Daha Çok İnsanla Konuşun
-Daha Çok İnsanla Konuşun
-Daha Çok İnsanla Konuşun
-Ortalama Kuralını Kullanın (Ortalama Kuralı Nedir ve Nasıl Hesaplanır ?)
-Ortalama Oranlarınızı Yükseltin
NOT: Başarı bir oyundur; ne kadar çok oynarsan, o kadar çok kazanırsın. Ne kadar çok kazanırsan, o kadar başarılı oynarsın.
Network Marketing’de işinizi ne kadar çok severseniz, o kadar çok benimsersiniz. Ne kadar çok benimserseniz o kadar çok insana işinizden bahsedersiniz. Zaten Network Marketing ticaret sisteminin “tavsiye” ile yapılan şekli değil miydi ? Doğal olarak ne kadar çok kişiye ulaşırsanız, ulaştığınız insan sayısına oranla işinize dahil edeceğiniz insanlar artacaktır. Şimdi gelelim bu beş altın kural neymiş ? Onu görelim.

1) DAHA ÇOK İNSANLA KONUŞUN
Bütün Networker’ların ısınma turlarında yaptığını en büyük hata “ÖN YARGI” dır. Adaylarınızın listesini oluştururken kesinlikle seçici olmayın. Sizi dinleyebilecek herkesle konuşmaya çalışın. Aday listenize bakıp “çok yoksul, çok zengin, çok yaşlı, çok genç” vs. gibi yargılarda bulunmaktan vazgeçin. Bu yargıları kullandığınız takdirde başarı merdivenleri yerine başarısızlığın merdivenleri teker teker çıkmaya çoktan başlamış olacaksınız.

2) DAHA ÇOK İNSANLA KONUŞUN
Biz Networker’lar istediğimiz kadar iyi sunum yapabilelim. Hatta ve hatta sunum yapıp kayıt alma oranımız 1:1 olsa bile karşımızda yeteri kadar aday yoksa , bu mükemmel sunum yeteneğimizi kullanacağımız kimsemiz yok demektir. Kimsemiz olmadığı için, işimize de kimseyi dahil edemeyiz.

3)DAHA ÇOK İNSANLA KONUŞUN
Network Marketing’e başlayan bizlerin çoğu bu işte düşüdüğümüz veya hayal ettiğimiz başarılı kariyerlere ulaşamayız. Bunun nedenini ne kadar ikna edemediğimiz insanlar olarak görsekte, aslında tek gerçek olan göremediğimiz adaylarımızdır.

4 )ORTALAMA KURALINI KULLANIN Ortalama Kuralı, hayatımızda sürekli kullanmamız gereken ve her şekilde başarı sağlayacak bir kuraldır. Genel olarak örnek verecek olursak; 10 arkadaşımıza telefon edip, işimizden bahsedeceğimizi varsayalım. 7 arkadaşımız bu telefon teklifimizi kabul etsin ve randevulaşalım. Bu 7 arkadaşımızda 4’ü işimizi dinlesin. Bu 4 arkadaşımızdan ise sadece 2’si işimize dahil olsun. Böylece bizim ortalama oranımız 10:7:4:2 olmuş olur.

NOT: Ortalamaları ve istatislikleri kaydetmeki sizi pozitif tutar. Ortalama Kuralı’nı uygulayarak ortalama oranlarımızı sürekli bir biçimde kaydetmeliyiz. Şimdi 10:7:4:2 kuralını baz alarak şuna dikkat edelim. 3 kişi bizim randevumuzu kabul etmemişti. 3 kişide işimize hiç kulak asmamıştı. Geriye kalan 4 kişiden biz sadece 2 kişiyi işimize katmıştık. Bize “hayır” diyen bu 8 kişiyi düşünmeye devam edersek, motivasyonumuz düşer ve merdiven basamaklarımızı çıkamayız. Bizim için önemli olan bize “evet” diyen o 2 kişidir. Motivasyonumuzu düşürmeden yolumuza devam etmek zorundayız. Her işin bir zorluğu vardır elbet. Bizim işimizin de zorlukları yeteri kadar inanç ve yeteri kadar motivasyon. Bunlardan yeteri kadar seviyeye ulaşırsak, başarı için geriye kalan sadece bizim çalışma azmimiz.

5) ORTALAMALARINIZI YÜKSELTİN
Ortalama Kuralı’nı bir önceki maddemizde yeteri kadar anlattığımı düşünüyorum. Şimdi sıra kendimizle ve rakiplerimizle yarışmaya geldi. Ortalama oranlarımızı sürekli olarak kaydediyoruz. Mesela bunları Gün/Ay/Yıl olarak ayırabiliriz. Her Gün bir diğerinden, Her Ay bir diğerinden, Her Yıl bir diğerinden daha fazla bir oran elde etmek için yarışmalıyız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder